Jesteś tutaj: Start / Przedszkole / Jadłospis

Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

  

 JADŁOSPIS

 

 

12.10.2020 – 16.10.2020

 

PONIEDZIAŁEK – 12.10.2020

 

Śniadanie:   płatki kukurydziane na mleku ( z mleka),  rodzynki

 

Obiad:   I -    barszcz biały z kiełbasą, jajkiem i  śmietaną (mleko, jajko kurze), 

 

                        pieczywo pszenne   (pszenica)

 

            II -       naleśniki z białym serem  (mleko, pszenica, jajko kurze),

 

Podwieczorek:       kisiel owocowy, biszkopty  (pszenica), jabłko

 

WTOREK  – 13.10.2020

 

Śniadanie:   bułka WEK (pszenica),masło, serek ŁACIATY, kakao -  ( mleko),

 

 Obiad:   I -   rosół z makaronem ( seler, pszenica) ,

 

            II -       kotlet z fileta z kurczaka z ziemniakami , surówka z białej kapusty

 

Podwieczorek:       Serek  „DANIO”  (mleko), pałki kukurydziane, jabłko

 

ŚRODA– 14.10.2020

 

Śniadanie:   chleb pszenny  (pszenica), masło, pomidor, szynka,  herbata z cytryną

 

Obiad:   I -    zupa kalafiorowa ze śmietaną (mleko, seler),  pieczywo pszenne (pszenica)

 

            II -       kawałki mięsa w sosie, ryż z warzywami  (pszenica, seler)

 

Podwieczorek:       mleko smakowe (mleko) , wafle ryżowe, jabłko

 

CZWARTEK – 15.10.2020

 

Śniadanie:   chlebek razowy ( pszenica) , serek żółty (mleko),  kawa zbożowa „Inka”

 

                       na mleku (mleko),

 

Obiad:   I -    zupa ziemniaczana ze śmietaną ( mleko, seler),  pieczywo pszenne (pszenica)

 

            II -       kopytka z masłem i bułką tartą (jajko kurze, pszenica, mleko),

 

                      surówka z marchewki

 

Podwieczorek:       „CHAŁKA” z masłem i dżemem truskawkowym (jajko kurze, pszenica, mleko)

 

                                         herbata owocowa

 

PIĄTEK 16.10.2020

 

Śniadanie:   chleb wieloziarnisty  (pszenica), serek twarogowy (mleko), miód, kakao (mleko)

 

Obiad:   I -    krupnik z kaszą jęczmienną ( seler),  chleb pszenny (pszenica)

 

II -   ryba w warzywach z ziemniakami (mleko, pszenica, seler)

 

Podwieczorek:       jogurt  „GRATKA”  (mleko) ,   herbatniki (pszenica), winogrono

 

 

UWAGA !

 

Alergeny są podkreślone.

 

Obiady przygotowuje:   STOWARZYSZENIE na RZECZ OSIEDLA PORĘBY  DĘBSKIE, ul. Strażacka 3, Nowa Dęba 

Śniadania i podwieczorki przygotowywane są w kuchni szkolnej. 

Szczegółowy wykaz składników produktów, z których przygotowywane są  wszystkie posiłki, wraz z alergenami znajdują się do wglądu w sekretariacie Zespołu Szkolno-Przedszkolnego, a także u wychowawców Przedszkola.

 

 

 

 

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2020-09-21
Data publikacji:2020-09-21
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:Artur Durtka
Liczba odwiedzin:182