Jesteś tutaj: Start / Przedszkole / Jadłospis

Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

  

 JADŁOSPIS

 14.12.2020 - 18.12.2020

 

PONIEDZIAŁEK – 14.12.2020

Śniadanie:   bułka WEK  (pszenica), masło, ser  ŁACIATY, kakao (mleko) , miód pszczeli

Obiad:   I -    zupa grochowa  (seler),   pieczywo pszenne   (pszenica)

            II -       Ryż z jabłkami smażonymi i śmietaną (mleko)

Podwieczorek:       kisiel owocowy , herbatniki PETIT BEURE (pszenica), jabłko

WTOREK  – 15.12.2020

Śniadanie:   chleb wieloziarnisty ( pszenica, jęczmień, żyto),  szynka wieprzowa, pomidor, masło (mleko),  herbata z cytryną

Obiad:   I -    zupa pieczarkowa z makaronem  ( seler, mleko ),

            II -       gulasz z kaszą jęczmienną (seler, pszenica, jęczmień) surówka z białej kapusty

Podwieczorek:       jogurt  GRATKA,  banan, biszkopty (pszenica)

ŚRODA– 16.12.2020

Śniadanie:   chleb pszenno-żytni (pszenica, żyto), masło, kawa INKA (mleko), parówka KRAKUS,

                       Ketchup, musztarda stołowa

Obiad:   I -    barszcz czerwony z warzywami, jajkiem i śmietaną (seler, mleko, jajko), pieczywo pszenno-żytnie (pszenica, żyto)                                

            II -       kotlet z fileta z kurczaka z ziemniakami (pszenica, jajko kurze, mleko)surówka z kapusty pekińskiej

Podwieczorek:       mleko smakowe  (mleko),  herbatniki PETIT BEURE (pszenica), jabłko

CZWARTEK – 17.12.2020

Śniadanie:   chleb wieloziarnisty ( pszenica, jęczmień, żyto) ,masło (mleko), parówki KRAKUS, ketchup, herbata owocowa , jabłko

Obiad:   I -    zupa porowa  ( seler, mleko),  pieczywo pszenne (pszenica)

            II -       naleśniki z białym serem (jajko kurze, pszenica, mleko),

Podwieczorek:       chałka z dżemem truskawkowym ( pszenica, jajko kurze),  herbata owocowa                        

PIĄTEK– 18.12.2020

Śniadanie:   chleb razowy  (pszenica, żyto), masło, serek żółty (mleko), pomidor,  herbata z cytryną

Obiad:   I -    krupnik z kaszą jęczmienną ( seler, pszenica, jęczmień),  chleb pszenny  (pszenica)

II -   ryba w warzywach z ziemniakami (mleko, pszenica, seler),

Podwieczorek:       serek   DANIO  (mleko) ,   pałki kukurydziane,   gruszka

 

 

UWAGA !

 

Alergeny są podkreślone.

 

Obiady przygotowuje:   STOWARZYSZENIE na RZECZ OSIEDLA PORĘBY  DĘBSKIE, ul. Strażacka 3, Nowa Dęba 

Śniadania i podwieczorki przygotowywane są w kuchni szkolnej. 

Szczegółowy wykaz składników produktów, z których przygotowywane są  wszystkie posiłki, wraz z alergenami znajdują się do wglądu w sekretariacie Zespołu Szkolno-Przedszkolnego, a także u wychowawców Przedszkola.

 

 

 

 

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2020-09-21
Data publikacji:2020-09-21
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:Artur Durtka
Liczba odwiedzin:410