Jadłospis
JADŁOSPIS
14.12.2020 - 18.12.2020
PONIEDZIAŁEK – 14.12.2020
Śniadanie: bułka WEK (pszenica), masło, ser ŁACIATY, kakao (mleko) , miód pszczeli
Obiad: I - zupa grochowa (seler), pieczywo pszenne (pszenica)
II - Ryż z jabłkami smażonymi i śmietaną (mleko)
Podwieczorek: kisiel owocowy , herbatniki PETIT BEURE (pszenica), jabłko
WTOREK – 15.12.2020
Śniadanie: chleb wieloziarnisty ( pszenica, jęczmień, żyto), szynka wieprzowa, pomidor, masło (mleko), herbata z cytryną
Obiad: I - zupa pieczarkowa z makaronem ( seler, mleko ),
II - gulasz z kaszą jęczmienną (seler, pszenica, jęczmień), surówka z białej kapusty
Podwieczorek: jogurt GRATKA, banan, biszkopty (pszenica)
ŚRODA– 16.12.2020
Śniadanie: chleb pszenno-żytni (pszenica, żyto), masło, kawa INKA (mleko), parówka KRAKUS,
Ketchup, musztarda stołowa
Obiad: I - barszcz czerwony z warzywami, jajkiem i śmietaną (seler, mleko, jajko), pieczywo pszenno-żytnie (pszenica, żyto)
II - kotlet z fileta z kurczaka z ziemniakami (pszenica, jajko kurze, mleko) , surówka z kapusty pekińskiej
Podwieczorek: mleko smakowe (mleko), herbatniki PETIT BEURE (pszenica), jabłko
CZWARTEK – 17.12.2020
Śniadanie: chleb wieloziarnisty ( pszenica, jęczmień, żyto) ,masło (mleko), parówki KRAKUS, ketchup, herbata owocowa , jabłko
Obiad: I - zupa porowa ( seler, mleko), pieczywo pszenne (pszenica)
II - naleśniki z białym serem (jajko kurze, pszenica, mleko),
Podwieczorek: chałka z dżemem truskawkowym ( pszenica, jajko kurze), herbata owocowa
PIĄTEK– 18.12.2020
Śniadanie: chleb razowy (pszenica, żyto), masło, serek żółty (mleko), pomidor, herbata z cytryną
Obiad: I - krupnik z kaszą jęczmienną ( seler, pszenica, jęczmień), chleb pszenny (pszenica)
II - ryba w warzywach z ziemniakami (mleko, pszenica, seler),
Podwieczorek: serek DANIO (mleko) , pałki kukurydziane, gruszka
UWAGA !
Alergeny są podkreślone.
Obiady przygotowuje: STOWARZYSZENIE na RZECZ OSIEDLA PORĘBY DĘBSKIE, ul. Strażacka 3, Nowa Dęba
Śniadania i podwieczorki przygotowywane są w kuchni szkolnej.
Szczegółowy wykaz składników produktów, z których przygotowywane są wszystkie posiłki, wraz z alergenami znajdują się do wglądu w sekretariacie Zespołu Szkolno-Przedszkolnego, a także u wychowawców Przedszkola.
Rozwiń Metryka
Podmiot udostępniający informację: | |
---|---|
Data utworzenia: | 2020-09-21 |
Data publikacji: | 2020-09-21 |
Osoba sporządzająca dokument: | |
Osoba wprowadzająca dokument: | Artur Durtka |
Liczba odwiedzin: | 410 |